søndag 25. september 2011

Enkelt, rustikt og tøft med drivved

Å ta med naturen inn i stua har vært en trend i mange år, og det ser ikke ut til at interessen blir mindre..Ingenting er vel flottere enn naturlig drivved og treverk fra gamle låver og båter:)
Hvis man har bestemt seg for å lage noe av drivved er det langt i fra sikkert at man finner akkkurat det man er på utkikk etter der og da.
I slike situasjoner kan man jukse litt og bruke f.eks Jotuns Lady interiørbeis på en helt vanlig plankebit:) Fargen drivved er fin, men litt mer brunaktig enn drivved ofte er. Vil man ha den grålige looken kan man prøve seg litt frem med forskjellige grånyanser eller bruke en som er nesten helt svart først, og beise over med en lysere nyanse etterpå.
For å få den ruglete overfalten kan blant annet vinkelsliper med stålbørste brukes, stålskrubb og pussepapir. Viktig å tørke bort overflødig beis.
Ta deg en tur i fjæra i det flotte høstværet og se om du finner noe spennende!Hyller lagd av drivved og helt vanlige hylleknekter. Stållooken skaper en spennende kontrast.
Bilde: Remodelista/Flickr


Knaggrekke med hylle over.
Bilde: Remodelista/Flickr

 Et bord kan også lages av drivved og annet resirkulert materiale.
Bilde: washedupwood


Man kan også med enkle grep lage tøffe skilt. Her er drivveden blitt malt for å få en maritim look.
 Bilde: Shessmart

 Men hey, hva med drivved på en hel vegg?! Kjempestilig! Denne tapeten er fra Storeys:)
Bilde: Storeys 

Vel, det var dagens drivvedLove, nå blir det helgekos før vi starter på en ny uke hos Linneas. Et nytt merke kommer til butikken, og vi gleder oss veldig til varene kommer!

4 kommentarer:

 1. Flott den øverste hylla med hylleknekter i stål!! Min erfaring er også at den "drivved" fargen er litt feil, altfor brun. Jeg kjøpte en grå beis i samme serien og blandet den litt ut med vann, det ble helt drivvedfarge.

  SvarSlett
 2. Jernvitrol fra apoteket: http://www.vg.no/nyheter/bolig/artikkel.php?artid=106787

  SvarSlett
 3. Salige lavendel: ja, synes det er litt merkelig at Jotun ikke har greid det bedre. Litt tidkrevende noen ganger, men med litt prøving og feiling finner man oftest den riktige fargen selv:)
  Takk for tipset anonym, dette skal vi prøve. :)

  SvarSlett
 4. Drivved e stilig, eg har ikkje så masse av det - men har drivvedkasse til krydderet på kjøkkenet. Bilde kan du sjå på www.pustepauser.blogspot.com Gledar meg til å følge dåkke vidare - for her var det masse fint. Klem frå Sissel

  SvarSlett